Geen wettelijke maatregelen tegen telecomschulden

Staatssecretaris Jetta Klijnsma vindt dat wettelijke maatregelen tegen telecomschulden niet nodig zijn. Ze stelt dat Telecomproviders voldoende maatregelen treffen om problematische telecomschulden te voorkomen. De staatsecretaris heeft daarover gesprekken gevoerd met o.a. KPN, Tele 2, Vodafone en T Mobile. Haar conclusie: het beeld klopt niet langer dat providers zonder meer toestaan dat mensen te duren abonnementen kunnen afsluiten die heb in financiële problemen brengen.

Preventel
Enkele jaren geleden hebben de providers het BKR verlaten en gezamenlijk Preventel in het leven geroepen om onderling zicht te houden op telecomschulden van klanten. Stapeling van schulden kunnen volgens de providers niet meer voorkomen door het raadplegen van Preventel. Dit stapelen van schulden ontstaat doordat consumenten steeds weer een nieuw abonnement bij een andere provider afsluiten, zonder aan de vorderingen te voldoen. Dit is volgens de providers dus niet meer mogelijk.

Jongeren onder 26 jaar
Het is vooral deze doelgroep die vaker met betalingsproblemen kampt en hier zijn de providers zich van bewust.

Voorkomen
Providers laten weten dat er de afgelopen jaren steeds meer mogelijkheden worden aangeboden om bijvoorbeeld je verbruik te monitoren. Denk hierbij aan apps die het verbruik van je mobiele internet bijhouden. Maar ook aan ´limiet sms’jes´ als je bijvoorbeeld buiten je sms of bel bundel dreigt te komen. Op zich inderdaad zaken die het kostenelement natuurlijk inzichtelijk maken en zeker een stap vooruit zijn in de strijd tegen )te’ hoge kosten.

Eind van dit jaar (2014) zal Klijnsma wederom opnieuw in gesprek gaan met de telecombedrijven.

This entry was posted in informatie. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.
  • Nieuws

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.