Waarom krediet check GSM kopen?

Waarom een kredietcheck?
De registratie bij het BKR vond plaats, om te voorkomen, dat je teveel krediet neemt voor bijvoorbeeld je hypotheek, auto of gsm. Door teveel aan krediet kan het gebeuren dat je op een bepaald moment niet meer aan je betalingsverplichting kan voldoen. Feitelijk een gedwongen bescherming tegen jezelf.

Bovendien kunnen ook de aanbieders van mobiele telefonie zo hun financiële risico’s een beetje beperken. Het blijkt dat met name jongeren zich verkijken op de abonnementskosten en de kosten van mobiele telefonie. Jongeren kiezen te gemakkelijk voor zaken die uiteindelijk veel geld kosten. Zo ook een telefoon abonnement.

Iedereen kan overigens bij het BKR nagaan of ze een BKR registratie hebben. Dit is overigens niet een eenvoudig klusje. Het is lastig is om je schulden op te vragen bij het BKR. Je moet eerst naar de bank waar je je legitimeert en enkele formulieren in moet vullen. Hier zijn dan ook nog kosten mee gemoeid. Een belletje naar het BKR werkt niet. Vanaf 2011 is men bij het BKR gestart met een pilot om deze check via internet te laten plaatsvinden.

Vindt er nu echt geen kredietcheck meer plaats?
Consumenten denken dat door het vertrek van telecomproviders bij het BKR er geen kredietcheck meer wordt uitgevoerd. Dat klopt niet. Telecomproviders doen nog steeds een kredietcheck, maar niet meer bij het BKR. Tegenwoordig doet met een vergelijkebare kredietcheck bij Preventel.

Het kan dus nog steeds voorkomen dat ik word geweigerd?
Ja. Dat kan nog steeds voorkomen. Ten minste, als je al eens een telefoon abonnement hebt gehad en niet aan je financiële verplichting kon voldoen. Dat is de kans groot dat je een ‘notatie’ hebt bij Preventel.

Hoe weet ik of ik geregistreerd sta bij Preventel?
Preventel is alleen per post bereikbaar als je wilt nagaan of je geregistreerd staat. Kijk voor het juiste adres en de voorwaarden op de website.

 

  • Nieuws

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.