Ben je geregistreerd bij BKR?

Registratie (BKR) betreurt het besluit van Vodafone, T-Mobile en KPN/Telfort om vanaf 1 januari 2011 geen gsm-klanten meer bij BKR te registreren. Zo valt er volgens het BKR een stuk bescherming weg, beschermen voor de consument.

Preventel
De telecombedrijven gaan wel door met registratie in hun eigen systeem ‘Preventel’, om zodoende onderling achterstandsinformatie uit te blijven wisselen. Preventel is opgericht door enkele telecom aanbieders.

Verwijdering van registratie BKR
Ben je door een telecom aanbieders voor 1 januari 2011 aangemeld bij het BKR, dan vervalt deze registratie. De telecom aanbieders laten per 1-1-2011 alle BKR registraties verwijderen.

Omdat er natuurlijk meerdere instanties zijn die gebruik maken van het BKR, kan het zijn dat je toch geregistreerd blijft terwijl de telecom aanbieder jouw registratie heeft verwijderd.

Bezoek de website van BKR
Op de website van BKR is meer informatie te vinden over inzage in je dossier. Kijk voor alle deelnemers aan het BKR op de site van BKR.

BKR en schulden
In januari 2014 publiceerde het BKR een persbericht waaruit blijkft dat het afgelopen halfjaar  er ruim 20.000 consumenten bij zijn gekomen met een betalingsachterstand op hun lening. In totaal zitten er nu bijna 740.000 consumenten in de financiële problemen. Voorheen was het voor deze consumenten dus vrijwel onmogelijk om een mobiel abonnement af te sluiten.

  • Nieuws

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.